Niina Riihimäki

Niina Riihimäki
Suunnitteluhuone Riihimäki, Tampere

Sartrenkuja 5, 33870 Tampere

http://www.suunnitteluhuone.fi/

Puhelin 050 362 2178
niina.riihimaki@suunnitteluhuone.fi

Niina Riihimäki

”Tarjoan Pirkanmaan alueella asiantuntevaa tila- ja sisustussuunnittelua. Suunnittelukokonaisuus voi koostua jostain yksittäisestä suunnittelun osa-alueesta tai se voi olla kokonaisvaltainen suunnitteluprojekti kattaen kaikki sisustussuunnittelun osa-alueet. Suunnittelu perustuu aina asiakkaan omiin toiveisiin ja tarpeisiin, sekä esimerkiksi projektille asetettuun budjettiin.”

Alla muutama vinkki kivitalon sisustamiseen, joilla pääset alkuun. Ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat ammattilaisen apua sisustusasioissa!

Akustiikka

Panosta jo rakennusvaiheessa tilojen akustiikkaan – se maksaa itsensä takaisin kodissa asuessa! Markkinoilta löytyy erittäin mielenkiintoisia ja jokaiseen tyyliin sopivia akustiikkatuotteita niin katto- kuin seinäpinnoille. Jos haluaa, tuotteita löytyy hyvin näkyvinä ja näyttävinä elementteinä, mutta myös eleettömästi ja huomaamattomasti akustointia voi toteuttaa. Myös verhotekstiilit sekä matot auttavat asiassa ja ne tuovat samalla pehmeyttä kivitalon sisustukseen.

Valaistus

Panosta myös valaistukseen! Monimuotoisilla valaistusratkaisuilla luodaan kotona erilaisia tunnelmia ja saadaan aikaan vaihtelua erilasten tilanteiden vaatimusten mukaan. Kivitalossa myös upeita arkkitehtoonisia yksityiskohtia kannattaa nostaa valolla esiin! Tarkkaan harkitulla valaistuksella myös arjen eläminen kotona on mukavampaa, kun valoa on riittävästi siellä, missä sitä tarvitaan, sopivan himmeästi siellä, missä kirkkautta ei kaivata, valon väri on mietitty sisustukseen sopivaksi ja valojen ohjaus toimii arkielämää helpottaen. Tässä asiassa kannattaa ottaa ammattilainen avuksi suunnitteluun.

Kontrastia

Hae kontrasteja sisustukseen, se tuo mielenkiintoa tiloihin. Kivitaloon sopii sisustusmateriaalina upeasti myös puu, vaikkapa rimoitusten ja erilaisten sisustuspaneelien muodossa, niillä saadaan tiloihin lämpöä ja kodikkuutta kivipintojen seuraksi. Sileät maalipinnat kaipaavat rinnalleen karheita ja struktuurisia pintoja, yhdistele näitä rohkeasti, mutta toki sopivalla maltilla 😉

Käytä värejä

Rohkeasti myös värien kimppuun! Valkoisen ja harmaan rinnalle kannattaa toteuttaa myös vahvempia, tummempia tai reippaan värikkäitäkin pintoja tai väriä voi tuoda huonekaluilla sekä tekstiileillä. Tummiakaan pintoja ei kannata vältellä pimeiden tilojen pelossa, niitä vain pitää toteuttaa harkitussa määrin. Värit tuovat voimaa ja intensiteettiä kotiin – kodikkuutta!

Persoonaa peliin

Muista tehdä kaikki sisustusratkaisut persoonallisesti omaa elämääsi miellyttämään, ei trendien mukaan. Kodin pitää näyttää ja tuntua omalta kodilta. Sisustuksen ammattilainen auttaa valitsemaan valtavasta materiaalien, tuotteiden ja värien kirjosta sinua miellyttävät, aikaa kestävät ja laadukkaat ratkaisut, eikä se todellakaan tarkoita välttämättä kalliita ratkaisuja! Sisustamiseen kannattaa suhtautua sopivan rennolla otteella 😉