Maija Rasila

Maija Rasila
Sisustusarkkitehti, Turku

https://blogit.meillakotona.fi/pihkala
https://www.instagram.com/pihkala/

Puhelin 050 3363 587

maijarasila@me.com

Maija Rasila

Työssäni autan asiakkaita niin pienten kuin suurempienkin sisustusvalintojen kanssa. Pyrin luomaan ajattomia, laadukkaita ja toimivia koteja, joissa on helppo viihtyä. Päivätyöni ohella kirjoitan myös suosittua Pihkala-blogia, jossa keskitytään skandinaaviseen sisustukseen ja arjen kauniisiin asioihin.” 

Alla muutama vinkki kivitalon sisustamiseen, joilla pääset alkuun. Ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat ammattilaisen apua sisustusasioissa!

Kiinnitä huomiota mittasuhteisiin

Valitse kalusteet huoneen koon mukaan. Suurikokoinen olohuone vaatii useimmiten reilunkokoisen oleskeluryhmän ja ison maton, kun taas pienempää tilaa ei kannata tukkia liian raskailla kalusteilla. Hyödynnä myyjän ammattitaitoa oikeankokoisten ja -näköisten kalusteiden löytämiseksi ja panosta ajattomiin ja helposti muunneltaviin ratkaisuihin. Kukkaro ja luonto kiittää, kun hankit kerralla laadukkaat, toimivat ja aikaa kestävät pääkalusteet.

Akustiikka kuntoon

Akustiikkaan kannattaa kiinnitää huomiota jo rakennusvaiheessa. Etenkin suuret ja korkeat tilat vaativat yleensä jonkinlaisia akustoivia elementtejä miellyttävän ja kaiuttoman ympäristön aikaansaamiseksi. Kiinteiden ratkaisujen ohella akustiikkaa voi parantaa itse esimerkiksi irtonaisilla akustiikkapaneeleilla ja muhkeilla tekstiileillä, kuten isoilla matoilla ja verhoilla. Markkinoilla on esimerkiksi akustoivia kankaita, joista ommellut verhot parantavat akustiikkaa vielä tavallisia kankaita paremmin.

Tuo kontrastia

Oli tyylisi sitten skandinaavisen luonnonläheinen, minimalistinen tai vaikkapa iloisen värikäs, kokeile tuoda sisustukseen kontrastia erilaisilla elementeillä. Pienet puiset yksityiskohdat tuovat lämpöä valkoisten sävyjen keskelle ja hienovaraiset tummat kontrastit puolestaan ryhtiä kokonaisuuteen. Vintagekalusteet ja kirppislöydöt tuovat modernin sisustuksen keskelle ripauksen persoonallisuutta, ja viherkasvit puolestaan raikastavat tilan kuin tilan. Leikittele väreillä ja muodoilla – sisustamisen ei aina tarvitse olla vakavaa!

Ryhmittele tiiviisti

Sijoittele kalusteet selkeiksi omiksi ryhmiksi ja sijoita ne keskitetysti huonetiloihin. Vältä pelkästään seinän vierustoille aseteltuja huonekaluja ja kokoa kalusteryhmät yhteen isolla matolla. Sommittele myös tasojen ja pöytien päällä olevat pienesineet tiiviiksi ryhmiksi. Muista jättää ryhmien väliin tarpeeksi tyhjää tilaa, näin kokonaisuus pysyy tasapainoisena ja ilmavana.

Muista materiaalien monipuolisuus

Materiaalivalintoihin kannattaa kiinnittää huomiota. Vältä jäljitelmiä ja panosta aitoihin materiaaleihin, ne kestävät aikaa ja ovat käytössä miellyttävän luonnollisen tuntuisia. Esimerkiksi villa toimii luonnollisen likaahylkivyytensä ansiosta loistavasti niin verhoilukankaana kuin mattonakin ja on hyvä myös kestävyydeltään. Yhdistele erilaisia materiaaleja keskenään, näin saat kokonaisuudesta elävän ja mielenkiintoisen.