Lakka Lakeus, Seinäjoen asuntomessut 2016

Lakka Kivitalojen Lakka Lakeus, Seinäjoen asuntomessut 2016

Lakka Lakeus on malliesimerkki laadukkaasta rakentamisesta. Materiaalivalinnat ovat laadukkaita, ja työjäljen viimeistelyyn on kiinnitetty erityistä huomiota,. Lopputulosta kelpaa ihastella!

Pinta-ala: 245 m2
Huonelukumäärä: 6H
Runkomateriaali: Kivi
Energialuku: 137

Katso video Seinäjoen Asuntomessuilta kohteestamme Lakka Lakeus.

Moderni kivitalo

Lakka Lakeuden minimalistisen tyylikäs sisustus ja pelkistetty värimaailma alleviivaavat, että tässä kodissa laatu korvaa määrän. Mitään ylimääräistä ei tarvita, koska lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista avautuvat maisemat vangitsevat katseen ja luonnonvaloa tulvivat tilat tarvitsevat parikseen vain suuria ja selkeitä linjoja sekä harkitun määrän laatuhuonekaluja. Mustan, valkoisen ja harmaan sävyillä tyylitellyt pinnat ja tekstiilit viimeistelevät asunnon modernin, mutta silti elegantin ilmeen. Kohde on konkreettinen esimerkki siitä, kuinka toimivat tilaratkaisut, näyttävä arkkitehtuuri ja kekseliäät yksityiskohdat – aina Alvar Aallon graafisesta taideteoksesta makuuhuoneiden pehmoisiin kokolattiamattoihin – saadaan sulamaan saumattomasti yhteen. Kokonaisuus pysyy tyylipuhtaana eteisestä lasitetulle kattoterassille asti, josta avautuu henkeäsalpaava näkymä Kyrkösjärvelle. Alakerran katseenvangitsijana on graafiseen betoniseinään ikuistettu Alvar Aallon luonnos ”Lakeuksien Risti” vuodelta 1951. Ei sovi tietenkään unohtaa upeaa saunaa, ulkoporeallasta ja ”miesluolaa”, jotka takaavat asukkaiden viihtymisen kotona.

Kivitalon rakenteet

Sisustuksen lisäksi talon rakenteet tekevät Lakka Lakeudesta miellyttävän asua. Talon runko on toteutettu massiivisesta ja kestävästä Lakka EMH-400 valuharkosta, joka tasaa lämpötilojen vaihteluita tehokkaasti. Pakkanen ja läkähdyttävä helle pysyvät visusti talon seinien ulkopuolella. L-muotoinen rakennus rajaa lämpimään ilmansuuntaan suojaisan pihan, joka on kesäisin kuin ylimääräinen oleskelutila järvinäköalalla.

Valaistus

Myös talon valaistus on toteutettu palvelemaan asukkaitaan – mutta myös ympäristöä. Winledin suunnittelema valaistus on toteutettu sähköä säästävillä ledvaloilla, joita voi ohjata niin valokatkaisimilla kuin myös älypuhelimilla.

Onnistunut rakennusprojekti

Vaikka asuntomessurakentaminen poikkeaa muusta rakentamisesta, sillä aikataulu on tiukka ja vierailijat tulee ottaa työnteon lomassa huomioon, toteutui rakennusurakka Lakka Lakeuden kohdalla ilman viime hetken hoppua. Kuten jokaisessa taloprojektissa, myös asuntomessukohteissa asiakkaan toiveet ja varattu tontti ovat asioita, jotka sanelevat rakentamiselle merkittävimmät reunaehdot – niin myös Lakka Lakeuden kohdalla. Kaikki lähtee yksilön toiveista ja arkkitehdin suunnitelmista toteuttaa tontille oikean mallinen rakennus huomioiden ympärille rakennettavat kohteet, kertoo vastaavamestari Juha Kosola Ravalko Oy:stä. Tämä “Etelä-Pohjanmaan helmi” on esimerkki siitä, kuinka korkea laatu ja tyylikkyys saadaan kulkemaan käsi kädessä – ilman kompromisseja.